Konfitura z PIGWY - 360g - premium segment
Produkt uhonorowany znakiem "Product No1 in Georgia"
Właściwszym określeniem byłoby pigwa w słodkiej zalewie. W regionie Kaukazu mianem konfitur określa się przetworzone owoce w słodkiej zalewie.
Sposób ich przyrzadzenia jest recepturą przekazywaną od pokoleń. Produkt ten poprzez dużą koncentrację węglowodanów zachowywał energię na okres zimowy.
Konfitura rozpowszechniła się na terenie byłych państw ZSRR. Stosuje się ją jako dodatek do herbaty oraz jako deser.
Dzięki specjalnej technologii możemy spożywać owoce dojrzewające w słońcu Kaukazu w Polsce.
Skład: pigwa, cukier.
Pigwa zerwana z drzewa, a nie jak u nas z krzewu.
Wartość energetyczna 100 g produktu: 220kcal (11% GDA - dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka)
Wartość spożywcza: węglowodany 55 g, Białko 0 g
Zawartość witaminy C - 2,3 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od 0 do 25 stopni C
Należy spożyć przed: data na etykiecie
Opakowanie zbiorcze 6 sztuk |